Magyar Íróképző

Intenzív ÍRÓTANFOLYAMOK kezdőknek

Tanfolyamunkat ajánljuk: kezdő íróknak, fiataloknak és időseknek, tétovázóknak. Regényíróknak, szakkönyvben gondolkodóknak, bloggereknek, marketingeseknek, meseíróknak, terápiás céllal tollat ragadóknak. Alkotni vágyóknak. Ötszáz hallgatót köszöntöttünk az elmúlt években, Téged is várunk!

Budapesti tanfolyamok időpontjai:

44. ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
január 10-12. |
Betelt!

45. ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
január 24-26. |
ÚJ IDŐPONT!

46. ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
február 21-23. |
Még8 jelentkezőt fogadunk.

47. ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
március 28-30. |
Még 11 jelentkezőt fogadunk.

48. ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek
május 2-4. |
Még 13 jelentkezőt fogadunk.

Ár: 39.500 Ft (részletfizetési lehetőség van!)
Helyszín: Hotel Rubin / 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.


Hírek
>> Új! Íráskészség-fejlesztés cégek számára: kattints!
>> Videó: Így táboroztunk volt hallgatóinkkal: kattints!
>> Blogunkról: Végzett hallgatóinknak szervezett, nyolcvan fős nyári írótáborunk fotói: kattints!
>> További hírek, fotók a blogunkon: kattints!
Történeteket látsz magad előtt? Karakterek születnek benned? A nyugtalan képzelet remek adottság! Élj vele, írj! Sokat láttál a világból? Ragadj tollat!

Ha viszont már másokkal is megosztanád a soraid, muszáj lesz a látomásaid, a gondolataid megszelidítened. Másképp nem kerülhetnek könyvlapokra. Szánj három napot a tanulásra, és szerezd meg a szükséges írói alapismereteket! Aztán jöhet a könyved!

Volt hallgatóink közül sokan sikeresen kihajóztak az irodalom vadvizeire - van köztük, aki a hatodik könyvén dolgozik. Mindegy miben gondolkodsz, regényben, mesekönyvben, szakkönyvben, netán blogban - a szakmai háttérre mindenképp szükséged lesz!


Mit kapsz a tanfolyamon?

Alkotói módszertant / Nekivághatsz az írásnak saját elképzelésed szerint. Ám ha a sok irodalmi tennivaló kuszának tűnik, hagyatkozz az általunk ajánlott precíz írói módszerekre! Ha Hűbelebalázsnak nem vagy cimborája, kedvelni fogod tanácsainkat!
Szakmai ismereteket / A jó írás nem pusztán tehetség kérdése. Ismerned kell a párbeszédírás, a cselekményvezetés, a címadás, a karakterépítés, a mondatalkotás és a többi irodalmi teendő alapvető szabályait! Éppen e hiányosságokból fakadóan hullik el a kéziratok döntő hányada már a kiadó küszöbökön.
Inspirációt / Tucatnyi alkotó egy helyen – mindben buzog az írhatnék. Új barátságok, lelkes írói csoportok kísérik tanfolyamainkat. Csatlakozz íróközösségünkhöz!
Piaci ismereteket / Megvizsgáljuk az irodalmi piacot, kiadóstul, nagykerestül, jutalékostul. Mint végzett hallgatónk, magabiztosan tárgyalsz majd a kiadókkal. Átrágjuk, hogyan, mennyiből, miféle konstrukciókban kerülhet polcokra a regényed.
Tovább inspiráció / A legtapasztaltabb tanfolyami előadótól tanulhatsz! Zsiga Henrik 12 könyvet írt, nyolc éven át kiadót vezetett, irodalmi pályázatokat menedzsel, számos volt hallgató könyvét piacra juttatta, írástechnikát tanított bölcsészeknek - és több mint ötven tanfolyamot megtartott. >> Olvasd el az előadó idei díjnyertes novelláját!
Együtt jobb / Velünk a kapcsolatod velünk a tanfolyam végeztével nem ér véget. Ellenkezőleg: akkor kezdődik! Haladó tanfolyamokon, nyári írótáborokon, filmforgatáson, facebookos közösségben várunk!

Részletek

Helyszín:

Hotel Rubin Konferenciaközpont, 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3. (www.hotelrubin.hu)
Parkolás: a központ fizetős parkolójában vagy ingyenesen a környező utcákban
Szállás: eltérő igényeknek megfelelő szállásokat ajánlani tudunk.

Legközelebbi elérhető időpont: 2018. december 6., 7., 8. (cs-p-sz)

Előadások: minden nap 9.00-16.15 óra. Fontos: az első nap, kérjük, 8.45-ig érjen a helyszínre! Szombaton 15.45-ig tart a tanfolyam.
Időpont áthelyezése: abban az esetben lehetséges a következő alkalomra, ha azon nem jön össze a teljes (15 fős) létszám.
Tanfolyam lemondása: kezdést megelőző 21. napig díjmentes, vagy áthelyezhető következő alkalomra, a kezdést megelőző három héten belüli lemondás esetén azonban a tanfolyam díjának 50%-át térítjük vissza.

(Három héten belüli áthelyezés így a tanfolyam lemondásának minősül.) A tanfolyamon való részvételi lehetőség átruházható.

Ár: 39.500 Ft

Ha csak egy vagy két napra iratkozik be, az ár 19.500 Ft / nap.
Bankszámlaszám: K&H 10404041-50526780-49721000

Kedvezmények

- Kettő vagy több fő: jöjjön barátnőjével, rokonával, szobatársával! Két fő esetén: 39.500 Ft helyett 33.500 Ft / fő. Az ár akkor érvényes, ha valamely képzésen együtt vesznek részt.
- Diák, nyugdíjas: 39.500 Ft helyett 33.500 Ft / fő. Diákoknak igazolást tudunk kiállítani.
- Részletfizetés: első 50% jelentkezéskor, második 50% egy hónapon belül, vagy ha a tanfolyam kezdete a jelentkezéstől számított egy hónapon belül esik, akkor a tanfolyam indulásakor a helyszínen.
Fontos: a kedvezmények nem összevonhatók.

Létszám

Figyelem! A létszámot nem az első 15 jelentkező, hanem az első 15 befizető alakítja, azaz regisztrált résztvevőnek a tanfolyam díját befizető jelentkező minősül.

Előadó: Zsiga Henrik

író - útikönyvek, regények, mesekönyvek (díjnyertes novellája itt: KSH 2018)
tanár - Magyar Íróképző, ELTE BTK (stílus- és írásgyakorlatok)
kiadóvezető - Kalliopé Kiadó (2010-2018) | www.kalliope.hu
igazgató
- Magyar Irodalmi Ház | www.irodalmihaz.hu | www.irodalmipalyazatok.hu
producer
- Winner Demon Films

A tanfolyam tartalmazza

  • oklevél,
  • jegyzetfüzet,

A tanfolyam ára nem tartalmazza az ebédet és a szállást (a helyszínen kedvező árú menü elérhető). A változtatás jogát fenntartjuk!

Ajándékozzon tudást!

Életre szóló ajándékra lelni nehéz küldetés. Írótanfolyamunk jó választás lehet, ha maradandó élményt, hasznos befektetést szán szerettének. Lepje meg párját, barátját, gyermekét, munkatársát a tanfolyamunkkal! Így járjon el: a többi jelentkezőhöz hasonlóan, kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot - ám vagy saját telefonszámát adja meg, vagy a megjegyzés rovatban jelezze, hogy a tanfolyamot ajándéknak szánja. A részleteket telefonon egyeztetjük Önnel. Az ajándékozáshoz Ön a kuponunkat is felhasználhatja: kérésére elküldjük Önnek elektronikusan vagy nyomtatott formában postán. Ha az időpont nem felel meg, az ajándékkupon bármely későbbi tanfolyamon is felhasználható. Dátumokért figyelje honlapunkat!
Az ajándék kupon az év bármely tanfolyamán beváltható.

Mintakupon

Ajándékozzon írótanfolyamot! Mintakupon

Gyakori kérdések:

- Vidéken terveznek tanfolyamot indítani? ELVÉTVE. Ha egy nagyobb településen összeáll 6 fő, akik biztos résztvevők, és erről tájékoztatnak bennünket - akkor oda külön szervezünk tanfolyamot. Így történt legutóbb Veszprémben.
- Csütörtök-péntek-szombat helyett más napokon indítanak tanfolyamot? NEM.
- Elvégezhetem két ütemben, bontva a tanfolyamot? Például a szombati előadásokat egy következő tanfolyamon hallgatom meg... IGEN.
- Még nem írtam semmit. Jelentkezhetek így is? IGEN. A jelentkezők nagy része így érkezik.

Érdeklődjön!

Email: info@irokepzo.hu
Tanfolyammal kapcsolatos kérdések: Zsiga Henrik, +36 30 2671 631
Adminisztrációs kérdések: Bodogán Zsófia Flóra, +36 70 949 2399

Néhány vélemény

--- Sokkal többet kaptam ettől a tanfolyamtól, mint amit valaha is remélni mertem. Jó, hogy utakat mutattál és nem csak egyetlen járható utat. Úgy éreztem, hogy végre mindenki az én nyelvemen beszél, haza érkeztem. A közösség színes volt, az egyéniségek különbözősége szikrázott, de mégis, ha valaki feltett egy kérdést, olyan volt, mintha én kérdeztem volna. Köszönöm a feltétel nélküli bizalmat és a jó szándékú türelmet. Köszönöm a kulcsokat, amit észrevétlenül csúsztattál mindnyájunk zsebébe. Tisztelettel: Vali
--- Kedves Henrik, Csak jókat tudok írni a tanfolyamról: inspiráló, elgondolkodtató, felrázó, tanulságos és vidám 3 nap volt. Nagyon tetszett a tanfolyam felépítése, a rengeteg példa, amit hoztál akár könyvekből, akár filmekből, az üzleti és alkotói szemlélet ötvözete, a szórakoztató mégis komoly előadói stílusod és az őszinte, nyílt légkör, melyet az első napon megteremtettél és végig fenn tudtál tartani. Az első délelőtt mindent leromboltál nagyjából, amit az írói létről és munkáról gondoltam, de ez nem baj. Hálás vagyok, amiért üres álmok simogatása helyett, azt mutattad meg a valóságból hogyan lehet a legtöbbet kihozni. Úgy jöttem el a tanfolyamról, hogy bár még egy sort nem írtam, van kedvem élni, megéri keményen dolgozni és alkotni öröm. Ajánlanám a tanfolyamot azoknak akik írni akarnak és azoknak is akik pusztán szellemi feltöltődésre vágynak vagy csak érdeklődnek az írók, kiadók világa iránt, mely már önmagában is érdekes. Tamara
--- Pontosan egy hónap telt el a legutóbbi íróképző tanfolyam óta, melyen részt vettem! Mégegyszer szeretném megköszönni az élményt, amit kaptam Tőled, valamint a hasznos szakmai recepteket! Cs. Ágnes
--- Lassan ülepszik bennem a sok-sok ismeret, amit átadtál nekünk az előző íróképzőn, s végre van pár percem, hogy megköszönjem Neked. Érdekes, s valóban interaktív blokkokat tartottál. A csoport is kedvező összetételű volt, remélhetően a mostani csoportod is kellemes emberekből áll. K. Hajnalka
--- Nekem a tanfolyamon nagyon tetszett ahogy átbeszéltük a részleteket a könyvkiadással kapcsolatban, az nagyon hasznos volt, mert eddig ezekről a dolgokról szinte semmit nem tudtam... A könyvem folytatására pedig még több kedvet és ihletet kaptam, mindenképpen be szeretném fejezni azt is, amit már elkezdtem, és a többi történetet is ami még csak a fejemben született meg... Ha pedig sor kerül a haladó tanfolyamra, arra is nagyon szívesen jelentkeznék, és köszönöm a lehetőséget, minden pillanat megérte. B. Erika

További véleményekért lapozz az oldal aljára!

Résztvevők

A csoport mindig vegyes - kor, nem, foglalkozás, érdeklődési kör szerint. Legfiatalabb résztvevőnk 13, legidősebb 72 éves volt. Akadt, aki romantikus regényben gondolkodott, akadt, aki a fia életrajzát szánta a köznek. Köszöntöttünk hallgatót, akit egyesülete delegált, hogy megénekelje a szervezet több évtizedes történetét. Ült padsorunkban olyan, akit pusztán az írni vágyás terelt felénk - s még műfaját sem tudta, mifélét alkotna. Volt, aki kész családregénnyel, és volt, aki néhánysoros novellatöredékkel érkezett. Büszkén fogadtuk a külföldön élő, a tanfolyamra hazalátogató jelentkezőket is.

FOTÓK 1. - Idei nyári írótáborunk (2018. július)

Néhány friss fotó végzett hallgatóinknak szervezett 2018-as írótáborunkról.
60 végzett hallgató, 10 író, irodalmár, kiadóvezető, költő, műfordító, könyvmarketinges, 1 komplett filmes stáb, 1 kisszínházi társulat... rengeteg tanulás, jókedv, beszélgetés, filmforgatás, barátságok szövése. Reméljük, jövőre köztünk leszel!Inspiráló helyszín. Csak magunk voltunk.Slam poetry a bátraknak


Forgatókönyv egyeztetése a rendezővelElőadás: novella vs film


Egyik hallgatónk misztikus novelláját leforgattuk. Jön a film is!Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó vezetője. Imádtuk az előadást!


Bánáti András a Kvadrát Nyomdától. Mindent a könyvekről!Szó és Kép Színpad. Zseniális La Fontaine-átiratokkal.

Este véget nem érő beszélgetések

A szervezők egy jelentős csapata sütögetéshez készülődik.


FOTÓK 2. - Tanfolyami fotóink közül

Néhány fotó a tanfolyamainkról:

 

2018. november

2018. november

2018. január

2018. január

2017. szeptember

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. augusztus

2017. július 22.

2017. július 20-22. / Három nap után - kitartó nyári derűvel

2017. március 23.

2017. március 23-25. / 24. tanfolyamunk hallgatói, tavaszi jókedvvel

image3

2017. március 9-11. / Jó volt újra együtt

image3

2016. október 27-29. / A 22. írótanfolyam hallgatói.

image3

2016. szeptember 1-3. / A 21. írótanfolyam hallgatói.

image3

2016. június 16-18. / A 20. írótanfolyam hallgatói.

image3

2016. június 23-25. / Haladó csoportunk is volt

image3

2016. június 23-25. / Haladó csoportunk is volt

image3

2016. március 12. / A 17. írótanfolyam hallgatói.

image3

2015. december 12. / A kurzus utolsó előadása, érthető a mosoly.

image3

2015. január 15. / Résztvevők, jegyzetfüzetek, üdítők.

image3

2014. július / Egymástól is tanulunk.

image3

2013. november / A karakterépítés előadás mindenkit leköt

image3

2013. július / Vendégelőadónk, Európa legjobb scifi-írójának választott Szélesi Sándor szakmai fortélyokról mesél

image3

2015. március 5. / És végül: pillanatfelvételek egy izgalmas, érdekfeszítő előadásról. A csapat humorizálni próbál, de ez egyáltalán nem vicces :)

image3

2015. március 5. / És végül: pillanatfelvételek egy izgalmas, érdekfeszítő előadásról. A csapat humorizálni próbál, de ez egyáltalán nem vicces :)

További vélemények, 2013-2018

--- A hangulat remek volt. Ha annak idején a főiskolán ilyen előadásokon vehettem volna részt, soha nem jutott volna eszembe, hogy ellógjak az órákról. Sokat kaptam ebben a három napban. Nemcsak tudást, hanem erőt is. Az írói lét nehézségeivel kapcsolatos sejtéseim beigazolódtak ugyan, de a vonzerejéből cseppet sem veszített. Köszönhető ez a nagyszerű előadóknak. Sz. Edit
--- A tanfolyamot nagyon élveztem, jó volt a hangulat, jó volt a társaság, jók voltak az előadók, jók voltak a témák! A tananyag igen szoros, de épp ezért érdekes és érdekfeszítő volt mondhárom nap. Számos fogással és kulisszatitokkal lettem gazdagabb, amit biztosan tudok majd használni az első könyvem írásánál és kiadásánál is. A jegyzeteim mellett számos olyan könyvajánást kaptam, ami segít a szárnypróbálgatásban. Nincs más hátra, mint nekiülni egy könyvnek és megírni! Fazekas János
--- Életem egyik meghatározó állomásaként tekintek vissza a tanfolyamra. Egy érték centrikus, hiteles előadó és író, valamint remek emberek színes és érdekes társasága tette feledhetetlenné számomra az együtt töltött három napot. A legfontosabb amit kaptam, egy olyan iránytű birtoklása, mely a LÉNYEGET emeli ki az írói munkásság útján. Inspirált és néha provokált, éppen ezért nyújtott nem várt élményt a tanfolyam. Nagyon köszönöm azt az ösztönzést, mely bizonytalanságomból kizökkentett. L.Szilvi
--- Még egyszer nagyon köszönöm a három napot. Nagyon inspiráló és hasznos volt. Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny, de a végén, ahogy egymás értékelő gondolatait hallgattuk, meg voltam hatódva. Valahogy jó rezgése volt ennek a csapatnak. Sok eltérő felfogással, markánsan eltérő véleményekkel, ugyanakkor a másik iránti nem közelezően betartott, hanem őszinte tisztelettel és érdeklődéssel. B. Mátyás
--- Az értékelés...: könnyed volt, érthető, és részletes, úgy érzem, én megkaptam azt a technikai tudást az írással és könyvkiadással kapcsolatban, amik nélkül eddig nem tudtam előbbre lépni. Úgy vélem, most már tényleg csak a lustaságot kell legyőznöm :) a többit meg majd meglátjuk. És igazad volt, többet soha nem tudom pusztán olvasóként/nézőként szemlélni a könyveket/filmeket. Az is pozitív a tanfolyammal kapcsolatban, hogy mindannyian jól éreztük magunkat, ami nagy részben az előadón múlik! Én köszönöm, hogy részt vehettem! Üdv, Á. Viktória
--- Kedves Henrik! A kíváncsiságom hajtott a kurzusra. Az írás megtanulható technikáiban nem nagyon hittem. Tetszett, hogy a tanfolyamot megelőzően jól strukturált tematikát találtam a honlapon. Az oda feltett pillanatképek jó hangulatúak, húzzák az embert, hogy csatlakozzon. Piros pont jár azért is, hogy felhívod a jelentkezőket és váltasz pár szót velük. Henrik - ezt biztosan Te is tudod -, karizmatikus, "a legapróbb molekuládig jelen lévő" ember vagy. Az átható jelenléthez felkészültség és tapasztalat (hitelesség) társul. A provokatív, már-már szarkasztikus stílusod jó érzékkel, megfelelő pillanatban adagolt öniróniával tompítod úgy, hogy az alapüzenet azért bevésődik. Szokatlan módszertan, de hatékony, és a szerethetőséged sem vész el közben. A tematika összeválogatása, ritmusa, az egyes elemek tartalma, mélysége és egymáshoz kapcsolódása jól működött. A három nap lendületesen és hatékonyan telt. Jó dolog hasonló próbálkozókkal találkozni, kapcsolatot építeni. Örülök, hogy jelentkeztem és részt vettem. Sok mindent elhoztam. Van, ami azonnal hat és van olyan, ami lassabban szívódik fel. Szeretettel: Zsuzsa
--- A 3 napos tanfolyam nagyon tetszett nekem és teljesen kizökkentett a szürke hétköznapokból... Az elhangzottak alapján átnéztem a versek nagy részét és igyekeztem a hangsúlyozásra, ritmikára figyelni. Azóta a könyvcímnek szánt verset is sikerült megírnom Nézz körül a világban kezdettel... V. Borbála
--- Kedves Henrik! Köszönöm szépen a tartalmas három napot. Igazán hasznos információkat osztottál meg velünk. Megmutattad, hogy az út - ami rám vár -, könnyel, vérrel, verejtékkel van kikövezve, de érdemes végigmennem rajta. Ezt az utat egyedül kell megtennem, de jól jött az útbaigazítás. Köszönöm, hogy nem ámítottál, hogy nem rettentettél el, hogy nem hagytál csak álmodozni, hogy eszközöket és lehetőségeket mutattál. Szeptemberben szeretnék elmenni a haladó csoportba, addig pedig megírom a gyerekkönyvemet. M. Viktória
--- Most jutok csak oda, hogy a legnagyobb szeretettel és tisztelettel megköszönjem neked mindazt, amit kaptam tőled személyesen és tőletek, mint csapattól. Az írótanfolyam hasznos segítségével gyorsan megszerkesztettem még egyszer a műveimet és immár kinn vannak. Köszönöm a reményt, amit sok év után adtál. A reményt, hogy egyszer valaki még elolvashatja azokat a történeteket, amelyek évek óta a fiókban porosodnak. B.né Márta