Magyar Íróképző

ÍRÓTANFOLYAMOK kezdőknek

TUDNIVALÓK a vírushelyzettel kapcsolatosan:
– a tantermi képzéseket megtartjuk, jelenleg nem kérjük a maszk használatát és nem kérünk oltási igazolást,
– a híreket folyamatosan figyeljük, és amennyiben bármiféle intézkedést követelnek a friss rendelkezések, úgy a megfelelő lépéseket azonnal megtesszük,
– amit jelenleg is szem előtt tartunk: 1., kiemelten figyelünk a higiéniára 2., nagy, szellős elrendezésű teremben tartjuk a képzéseket 3., hézagos ültetéssel fogadjuk a résztvevőket 4., korlátozott létszámot tartunk.
FONTOS:
– a tanfolyami részvétel bármikor áthelyezhető más időpontra
– a tanfolyami részvétel bármikor áthelyezhető online kurzusra
– a befizetett tanfolyami díj egy teljes éven át felhasználható marad


// BUDAPESTI KÉPZÉSEK

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | február 5-6. (sz-v)

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | március 5-6. (sz-v)

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | március 26-27. (sz-v)

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | április 23-24. (sz-v)

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | május 21-22. (sz-v)

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | július 2-3. (sz-v)


// VESZPRÉMI KÉPZÉS

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | január 29-30. (sz-v)
BETELT!

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | március 12-13. (sz-v)


// TANFOLYAMOK DÍJA
alapdíj: 37.500 Ft / fő
páros kedvezmény: 27.500 Ft / fő

// AJÁNDÉK KUPON
Egy örök ajándék – barátnak, párnak, testvérnek, gyereknek, munkatársnak...
Népszerű ajándék, bármely időpontra, tantermi vagy online képzésre is beváltható Megrendelhető: a jelentkezési lap kitöltésével
Ha kérdése van, hívjon bennünket: 70 / 949 2399

Ajándék kupon

// VÉGZETT HALLGATÓINK ÍRTÁK

Emlékkönyv
Első 50 tanfolyamunk hallgatói titokban összeálltak, hogy egy ajándék kötetben megosszák velünk a gondolataikat a tanfolyamainkról:
>> Olvass bele, megható sorok!


Tanfolyamunkat ajánljuk: kezdő íróknak, fiataloknak és időseknek, tétovázóknak. Regényíróknak, szakkönyvben gondolkodóknak, bloggereknek, marketingeseknek, meseíróknak, terápiás céllal tollat ragadóknak. Alkotni vágyóknak. Ezer hallgatót köszöntöttünk az elmúlt években, téged is várunk!


Történeteket látsz magad előtt? Karakterek születnek benned? A nyugtalan képzelet remek adottság! Élj vele, írj! Sokat láttál a világból? Ragadj tollat!

Ha viszont már másokkal is megosztanád a soraid, muszáj lesz a látomásaid, a gondolataid megszelídítened. Másképp nem kerülhetnek könyvlapokra. Szánj három napot a tanulásra, és szerezd meg a szükséges írói alapismereteket! Aztán jöhet a könyved!

Volt hallgatóink közül sokan sikeresen kihajóztak az irodalom vadvizeire – van köztük, aki a hatodik könyvén dolgozik. Mindegy, miben gondolkodsz, regényben, mesekönyvben, szakkönyvben, netán blogban – a szakmai háttérre mindenképp szükséged lesz!


Mit kapsz a tanfolyamon?

Alkotói módszertant / Nekivághatsz az írásnak saját elképzelésed szerint. Ám ha a sok irodalmi tennivaló kuszának tűnik, hagyatkozz az általunk ajánlott precíz írói módszerekre! Ha Hűbele Balázsnak nem vagy cimborája, kedvelni fogod tanácsainkat!
Szakmai ismereteket / A jó írás nem pusztán tehetség kérdése. Ismerned kell a párbeszédírás, a cselekményvezetés, a címadás, a karakterépítés, a mondatalkotás és a többi irodalmi teendő alapvető szabályait! Éppen e hiányosságokból fakadóan hullik el a kéziratok döntő hányada már a kiadói küszöbökön.
Inspirációt / Tucatnyi alkotó egy helyen – mindben buzog az írhatnék. Új barátságok, lelkes írói csoportok kísérik tanfolyamainkat. Csatlakozz íróközösségünkhöz!
Piaci ismereteket / Megvizsgáljuk az irodalmi piacot, kiadóstul, nagykerestül, jutalékostul. Mint végzett hallgatónk, magabiztosan tárgyalsz majd a kiadókkal. Átrágjuk, hogyan, mennyiből, miféle konstrukciókban kerülhet polcokra a regényed.
További inspiráció / A legtapasztaltabb tanfolyami előadótól tanulhatsz! Zsiga Henrik 12 könyvet írt, nyolc éven át kiadót vezetett, irodalmi pályázatokat menedzsel, számos volt hallgató könyvét piacra juttatta, írástechnikát tanított bölcsészeknek – és több mint száz tanfolyamot, tréninget megtartott. >> Olvasd el az előadó fődíjas novelláját!
Együtt jobb / Velünk a kapcsolatod a tanfolyam végeztével nem ér véget. Ellenkezőleg: akkor kezdődik! Haladó tanfolyamokon, nyári írótáborokon, filmforgatáson, facebookos közösségben várunk!


// EZERFŐS KÖZÖSSÉG VAGYUNK
Írótáborunk 2020 | Cegléd | végzett hallgatóinkkal
Írótábor 2020
Írótáborunk 2019 | Cegléd | végzett hallgatóinkkal (fotók)
Írótábor 2019
Írótáborunk 2018 | Tarnóca | végzett hallgatóinkkal (fotók | videó)
Írótábor 2018

Részletek

Helyszín:

Anna Hotel Budapest | 1115 Budapest, Kelenföldi út 15.
Hotel Malomkert | 8200 Veszprém, Fenyves utca 15.

Legközelebbi elérhető időpont: 2022. február 5-6. (sz-v)

Előadások: minden nap 9.00-16.00 óra. Fontos: első nap, kérjük, 8.45-ig érjen a helyszínre! Szombaton 15.30-ig tart a tanfolyam.
A tanfolyamon való részvételi lehetőség átruházható. Diákoknak igazolást tudunk kiállítani.

Tanfolyam díja: 37.500 Ft

Kedvezmények: két vagy több fő együttes jelentkezése esetén: 27.500 Ft / fő
Részletfizetés: első 50% jelentkezéskor, második 50% egy hónappal a tanfolyamot megelőzően vagy a helyszínen.

Létszám

Figyelem! A létszámot nem a jelentkezés, hanem a tanfolyami díj befizetésének ideje alakítja, azaz regisztrált résztvevőnek a tanfolyam díját befizető jelentkező minősül.

Előadó: Zsiga Henrik

író - útikönyvek, regények, mesekönyvek (díjnyertes novellája itt: KSH)
tanár - Magyar Íróképző, ELTE BTK (stílus- és írásgyakorlatok)
kiadóvezető - Kalliopé Kiadó (2018-ig)
igazgató
- Magyar Irodalmi Ház | www.irodalmihaz.hu | www.irodalmipalyazatok.hu
főszerkesztő
- Optimista magazin | www.optimistamagazin.hu
projektvezető
- Europe Village nemzetközi regényíró projekt | www.europevillage.eu
producer
- Winner Demon Films

Interjúk a tanfolyamvezetővel – és egy novella a tollából

Mintakupon Mintakupon Mintakupon

A tanfolyam tartalmazza

– tanúsítvány
– jegyzetfüzet

A tanfolyam ára nem tartalmazza az ebédet és a szállást. A változtatás jogát fenntartjuk!

Ajándékozzon tudást!

Életre szóló ajándékra lelni nehéz küldetés. Írótanfolyamunk jó választás lehet, ha maradandó élményt, hasznos befektetést szán szerettének. Lepje meg párját, barátját, gyermekét, munkatársát a tanfolyamunkkal! Így járjon el: a többi jelentkezőhöz hasonlóan, kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot – ám vagy saját telefonszámát adja meg, vagy a megjegyzés rovatban jelezze, hogy a tanfolyamot ajándéknak szánja. A részleteket telefonon egyeztetjük Önnel. Az ajándékozáshoz Ön a kuponunkat is felhasználhatja: kérésére elküldjük Önnek elektronikusan vagy nyomtatott formában postán. Ha az időpont nem felel meg, az ajándékkupon bármely későbbi tanfolyamon is felhasználható. Dátumokért figyelje honlapunkat!
Az ajándék kupon az év bármely tanfolyamán beváltható.

Mintakupon

Ajándékozzon írótanfolyamot! Mintakupon

Gyakori kérdések:

- Elvégezhetem két ütemben, bontva a tanfolyamot? Például a szombati előadásokat egy következő tanfolyamon hallgatom meg... IGEN.
- Még nem írtam semmit. Jöhetek? IGEN. A jelentkezők nagy része így érkezik.

Érdeklődjön!

Email: info@irokepzo.hu
Tanfolyammal kapcsolatos kérdések: Zsiga Henrik, +36 30 2671 631
Adminisztrációs kérdések: Bodogán Zsófia Flóra, +36 70 949 2399

Néhány vélemény

--- Sokkal többet kaptam ettől a tanfolyamtól, mint amit valaha is remélni mertem. Jó, hogy utakat mutattál és nem csak egyetlen járható utat. Úgy éreztem, hogy végre mindenki az én nyelvemen beszél, haza érkeztem. A közösség színes volt, az egyéniségek különbözősége szikrázott, de mégis, ha valaki feltett egy kérdést, olyan volt, mintha én kérdeztem volna. Köszönöm a feltétel nélküli bizalmat és a jó szándékú türelmet. Köszönöm a kulcsokat, amit észrevétlenül csúsztattál mindnyájunk zsebébe. Tisztelettel: Vali
--- Kedves Henrik, Csak jókat tudok írni a tanfolyamról: inspiráló, elgondolkodtató, felrázó, tanulságos és vidám 3 nap volt. Nagyon tetszett a tanfolyam felépítése, a rengeteg példa, amit hoztál akár könyvekből, akár filmekből, az üzleti és alkotói szemlélet ötvözete, a szórakoztató mégis komoly előadói stílusod és az őszinte, nyílt légkör, melyet az első napon megteremtettél és végig fenn tudtál tartani. Az első délelőtt mindent leromboltál nagyjából, amit az írói létről és munkáról gondoltam, de ez nem baj. Hálás vagyok, amiért üres álmok simogatása helyett, azt mutattad meg a valóságból hogyan lehet a legtöbbet kihozni. Úgy jöttem el a tanfolyamról, hogy bár még egy sort nem írtam, van kedvem élni, megéri keményen dolgozni és alkotni öröm. Ajánlanám a tanfolyamot azoknak akik írni akarnak és azoknak is akik pusztán szellemi feltöltődésre vágynak vagy csak érdeklődnek az írók, kiadók világa iránt, mely már önmagában is érdekes. Tamara
--- Pontosan egy hónap telt el a legutóbbi íróképző tanfolyam óta, melyen részt vettem! Mégegyszer szeretném megköszönni az élményt, amit kaptam Tőled, valamint a hasznos szakmai recepteket! Cs. Ágnes
--- Lassan ülepszik bennem a sok-sok ismeret, amit átadtál nekünk az előző íróképzőn, s végre van pár percem, hogy megköszönjem Neked. Érdekes, s valóban interaktív blokkokat tartottál. A csoport is kedvező összetételű volt, remélhetően a mostani csoportod is kellemes emberekből áll. K. Hajnalka
--- Nekem a tanfolyamon nagyon tetszett ahogy átbeszéltük a részleteket a könyvkiadással kapcsolatban, az nagyon hasznos volt, mert eddig ezekről a dolgokról szinte semmit nem tudtam... A könyvem folytatására pedig még több kedvet és ihletet kaptam, mindenképpen be szeretném fejezni azt is, amit már elkezdtem, és a többi történetet is ami még csak a fejemben született meg... Ha pedig sor kerül a haladó tanfolyamra, arra is nagyon szívesen jelentkeznék, és köszönöm a lehetőséget, minden pillanat megérte. B. Erika

További véleményekért lapozz az oldal aljára!

Résztvevők

A csoport mindig vegyes - kor, nem, foglalkozás, érdeklődési kör szerint. Legfiatalabb résztvevőnk 13, legidősebb 72 éves volt. Akadt, aki romantikus regényben gondolkodott, akadt, aki a fia életrajzát szánta a köznek. Köszöntöttünk hallgatót, akit egyesülete delegált, hogy megénekelje a szervezet több évtizedes történetét. Ült padsorunkban olyan, akit pusztán az írni vágyás terelt felénk - s még műfaját sem tudta, mifélét alkotna. Volt, aki kész családregénnyel, és volt, aki néhánysoros novellatöredékkel érkezett. Büszkén fogadtuk a külföldön élő, a tanfolyamra hazalátogató jelentkezőket is.

FOTÓK 1. - Tanfolyami fotóink közül

Idén is táboroztunk négy napot: 2019. június, Cegléd - sok-sok végzett hallgatónkkal, írókkal, költőkkel!

Táboroztunk négy napot: 2019. június, Cegléd - sok-sok végzett hallgatónkkal, írókkal, költőkkel!

2019. szeptember - II. tanfolyam

2019. szeptember második tanfolyama

2019. szeptember - I. tanfolyam

2019. szeptember első tanfolyama

2019. július

2019. július

2019. április

2019. április

2019. március

2019. március

2019. február

2019. február

2019. január

2019. január

2018. november

2018. november

2018. január

2018. január

2017. szeptember

2017. szeptember

2017. augusztus

2017. augusztus

2017. július 22.

2017. július 20-22. / Három nap után - kitartó nyári derűvel

2017. március 23.

2017. március 23-25. / 24. tanfolyamunk hallgatói, tavaszi jókedvvel

image3

2017. március 9-11. / Jó volt újra együtt

image3

2016. október 27-29. / A 22. írótanfolyam hallgatói.

image3

2016. szeptember 1-3. / A 21. írótanfolyam hallgatói.

image3

2016. június 16-18. / A 20. írótanfolyam hallgatói

image3

2016. június 23-25. / Haladó csoportunk is volt

image3

2016. március 12. / A 17. írótanfolyam hallgatói

image3

2015. január 15. / Résztvevők, jegyzetfüzetek, üdítők.

image3

2013. november / A karakterépítés előadás mindenkit leköt

image3

2013. július / Vendégelőadónk, Európa legjobb scifi-írójának választott Szélesi Sándor szakmai fortélyokról mesél

FOTÓK 2. - Nyári írótáborunk (2018. július)

Néhány friss fotó végzett hallgatóinknak szervezett 2018-as írótáborunkról.
60 végzett hallgató, 10 író, irodalmár, kiadóvezető, költő, műfordító, könyvmarketinges, 1 komplett filmes stáb, 1 kisszínházi társulat... rengeteg tanulás, jókedv, beszélgetés, filmforgatás, barátságok szövése. Reméljük, jövőre köztünk leszel!


Inspiráló helyszín. Csak magunk voltunk.Este véget nem érő beszélgetések


Egyik hallgatónk misztikus novelláját leforgattuk. Jön a film is!Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó vezetője. Imádtuk az előadást!

További vélemények, 2013-2018

--- A hangulat remek volt. Ha annak idején a főiskolán ilyen előadásokon vehettem volna részt, soha nem jutott volna eszembe, hogy ellógjak az órákról. Sokat kaptam ebben a három napban. Nemcsak tudást, hanem erőt is. Az írói lét nehézségeivel kapcsolatos sejtéseim beigazolódtak ugyan, de a vonzerejéből cseppet sem veszített. Köszönhető ez a nagyszerű előadóknak. Sz. Edit
--- A tanfolyamot nagyon élveztem, jó volt a hangulat, jó volt a társaság, jók voltak az előadók, jók voltak a témák! A tananyag igen szoros, de épp ezért érdekes és érdekfeszítő volt mondhárom nap. Számos fogással és kulisszatitokkal lettem gazdagabb, amit biztosan tudok majd használni az első könyvem írásánál és kiadásánál is. A jegyzeteim mellett számos olyan könyvajánást kaptam, ami segít a szárnypróbálgatásban. Nincs más hátra, mint nekiülni egy könyvnek és megírni! Fazekas János
--- Életem egyik meghatározó állomásaként tekintek vissza a tanfolyamra. Egy érték centrikus, hiteles előadó és író, valamint remek emberek színes és érdekes társasága tette feledhetetlenné számomra az együtt töltött három napot. A legfontosabb amit kaptam, egy olyan iránytű birtoklása, mely a LÉNYEGET emeli ki az írói munkásság útján. Inspirált és néha provokált, éppen ezért nyújtott nem várt élményt a tanfolyam. Nagyon köszönöm azt az ösztönzést, mely bizonytalanságomból kizökkentett. L.Szilvi
--- Még egyszer nagyon köszönöm a három napot. Nagyon inspiráló és hasznos volt. Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny, de a végén, ahogy egymás értékelő gondolatait hallgattuk, meg voltam hatódva. Valahogy jó rezgése volt ennek a csapatnak. Sok eltérő felfogással, markánsan eltérő véleményekkel, ugyanakkor a másik iránti nem közelezően betartott, hanem őszinte tisztelettel és érdeklődéssel. B. Mátyás
--- Az értékelés...: könnyed volt, érthető, és részletes, úgy érzem, én megkaptam azt a technikai tudást az írással és könyvkiadással kapcsolatban, amik nélkül eddig nem tudtam előbbre lépni. Úgy vélem, most már tényleg csak a lustaságot kell legyőznöm :) a többit meg majd meglátjuk. És igazad volt, többet soha nem tudom pusztán olvasóként/nézőként szemlélni a könyveket/filmeket. Az is pozitív a tanfolyammal kapcsolatban, hogy mindannyian jól éreztük magunkat, ami nagy részben az előadón múlik! Én köszönöm, hogy részt vehettem! Üdv, Á. Viktória
--- Kedves Henrik! A kíváncsiságom hajtott a kurzusra. Az írás megtanulható technikáiban nem nagyon hittem. Tetszett, hogy a tanfolyamot megelőzően jól strukturált tematikát találtam a honlapon. Az oda feltett pillanatképek jó hangulatúak, húzzák az embert, hogy csatlakozzon. Piros pont jár azért is, hogy felhívod a jelentkezőket és váltasz pár szót velük. Henrik - ezt biztosan Te is tudod -, karizmatikus, "a legapróbb molekuládig jelen lévő" ember vagy. Az átható jelenléthez felkészültség és tapasztalat (hitelesség) társul. A provokatív, már-már szarkasztikus stílusod jó érzékkel, megfelelő pillanatban adagolt öniróniával tompítod úgy, hogy az alapüzenet azért bevésődik. Szokatlan módszertan, de hatékony, és a szerethetőséged sem vész el közben. A tematika összeválogatása, ritmusa, az egyes elemek tartalma, mélysége és egymáshoz kapcsolódása jól működött. A három nap lendületesen és hatékonyan telt. Jó dolog hasonló próbálkozókkal találkozni, kapcsolatot építeni. Örülök, hogy jelentkeztem és részt vettem. Sok mindent elhoztam. Van, ami azonnal hat és van olyan, ami lassabban szívódik fel. Szeretettel: Zsuzsa
--- A 3 napos tanfolyam nagyon tetszett nekem és teljesen kizökkentett a szürke hétköznapokból... Az elhangzottak alapján átnéztem a versek nagy részét és igyekeztem a hangsúlyozásra, ritmikára figyelni. Azóta a könyvcímnek szánt verset is sikerült megírnom Nézz körül a világban kezdettel... V. Borbála
--- Kedves Henrik! Köszönöm szépen a tartalmas három napot. Igazán hasznos információkat osztottál meg velünk. Megmutattad, hogy az út - ami rám vár -, könnyel, vérrel, verejtékkel van kikövezve, de érdemes végigmennem rajta. Ezt az utat egyedül kell megtennem, de jól jött az útbaigazítás. Köszönöm, hogy nem ámítottál, hogy nem rettentettél el, hogy nem hagytál csak álmodozni, hogy eszközöket és lehetőségeket mutattál. Szeptemberben szeretnék elmenni a haladó csoportba, addig pedig megírom a gyerekkönyvemet. M. Viktória
--- Most jutok csak oda, hogy a legnagyobb szeretettel és tisztelettel megköszönjem neked mindazt, amit kaptam tőled személyesen és tőletek, mint csapattól. Az írótanfolyam hasznos segítségével gyorsan megszerkesztettem még egyszer a műveimet és immár kinn vannak. Köszönöm a reményt, amit sok év után adtál. A reményt, hogy egyszer valaki még elolvashatja azokat a történeteket, amelyek évek óta a fiókban porosodnak. B.né Márta