Magyar Íróképző

ÍRÓTANFOLYAMOK kezdőknek

Bízunk benne, hogy a járványhelyzet mihamarabb enyhül, és a gyülekezési tilalomra sem lesz szükség. Addig azonban a következőkre hívjuk fel a figyelmet:
1.) TANTERMI KÉPZÉSEK: a kiírt időpontokra fogadunk jelentkezéseket! Amennyiben a rendelkezések, illetve a józan ész a tanfolyam áthelyezését követelik, a befizetett díj, természetesen, nem veszik el: bármely más időpontra érvényes, akár online kurzusra is. A tanfolyamokon eddig is vigyáztunk egymásra, a gyülekezési tilalom eltörlése után is fogunk! Kisebb létszám, önálló asztal minden résztvevőnek, nagy terem, kellő távolság, kiemelt higiéniai gondoskodás. Amíg a ménköves helyzet tovább nem áll...
2.) ONLINE TANFOLYAMOK: eddig is népszerűek voltak, most a korábbinál is több időpontban indítunk online kurzusokat.
BEFIZETETT TANFOLYAMI DÍJAK: bátran jelentkezz, mert a befizetett tanfolyami díj nem vész el! A jelentkezés 1 teljes évig érvényes, halasztás esetén később bármely meghirdetett időpontban, bármely meghirdetett helyszínen részt vehetsz a tanfolyamon! Sőt: az online képzésünket is választhatod! Az áthelyezésnek nincs díja!// BUDAPESTI KÉPZÉSEK

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | március 20-21. (sz-v)
2 nap |

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | április 17-18. (sz-v)
2 nap |

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | május 15-16. (sz-v)
2 nap |

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | június 12-13. (sz-v)
2 nap |

Budapesti tanfolyamok díja: 34.500 Ft
Kedvezményes díj párban érkezőknek: 24.500 Ft / fő
Részletfizetési lehetőség van!


// EZERFŐS KÖZÖSSÉG VAGYUNK

Írótáborunk 2020 | Cegléd
Végzett hallgatóinkkal, nyolcvanan:
Írótábor 2020
Írótáborunk 2019 | Cegléd
Végzett hallgatóinkkal, nyolcvanan (fotók)
Írótábor 2019
Írótáborunk 2018 | Tarnóca
Végzett hallgatóinkkal, hatvanan (fotók | videó)
Írótábor 2018

Tanfolyamunkat ajánljuk: kezdő íróknak, fiataloknak és időseknek, tétovázóknak. Regényíróknak, szakkönyvben gondolkodóknak, bloggereknek, marketingeseknek, meseíróknak, terápiás céllal tollat ragadóknak. Alkotni vágyóknak. Ezer hallgatót köszöntöttünk az elmúlt években, téged is várunk!


Történeteket látsz magad előtt? Karakterek születnek benned? A nyugtalan képzelet remek adottság! Élj vele, írj! Sokat láttál a világból? Ragadj tollat!

Ha viszont már másokkal is megosztanád a soraid, muszáj lesz a látomásaid, a gondolataid megszelídítened. Másképp nem kerülhetnek könyvlapokra. Szánj három napot a tanulásra, és szerezd meg a szükséges írói alapismereteket! Aztán jöhet a könyved!

Volt hallgatóink közül sokan sikeresen kihajóztak az irodalom vadvizeire – van köztük, aki a hatodik könyvén dolgozik. Mindegy, miben gondolkodsz, regényben, mesekönyvben, szakkönyvben, netán blogban – a szakmai háttérre mindenképp szükséged lesz!


Mit kapsz a tanfolyamon?

Alkotói módszertant / Nekivághatsz az írásnak saját elképzelésed szerint. Ám ha a sok irodalmi tennivaló kuszának tűnik, hagyatkozz az általunk ajánlott precíz írói módszerekre! Ha Hűbele Balázsnak nem vagy cimborája, kedvelni fogod tanácsainkat!
Szakmai ismereteket / A jó írás nem pusztán tehetség kérdése. Ismerned kell a párbeszédírás, a cselekményvezetés, a címadás, a karakterépítés, a mondatalkotás és a többi irodalmi teendő alapvető szabályait! Éppen e hiányosságokból fakadóan hullik el a kéziratok döntő hányada már a kiadói küszöbökön.
Inspirációt / Tucatnyi alkotó egy helyen – mindben buzog az írhatnék. Új barátságok, lelkes írói csoportok kísérik tanfolyamainkat. Csatlakozz íróközösségünkhöz!
Piaci ismereteket / Megvizsgáljuk az irodalmi piacot, kiadóstul, nagykerestül, jutalékostul. Mint végzett hallgatónk, magabiztosan tárgyalsz majd a kiadókkal. Átrágjuk, hogyan, mennyiből, miféle konstrukciókban kerülhet polcokra a regényed.
További inspiráció / A legtapasztaltabb tanfolyami előadótól tanulhatsz! Zsiga Henrik 12 könyvet írt, nyolc éven át kiadót vezetett, irodalmi pályázatokat menedzsel, számos volt hallgató könyvét piacra juttatta, írástechnikát tanított bölcsészeknek – és több mint száz tanfolyamot, tréninget megtartott. >> Olvasd el az előadó díjnyertes novelláját!
Együtt jobb / Velünk a kapcsolatod a tanfolyam végeztével nem ér véget. Ellenkezőleg: akkor kezdődik! Haladó tanfolyamokon, nyári írótáborokon, filmforgatáson, facebookos közösségben várunk!Emlékkönyv
Az elmúlt hat év 50 tanfolyamának hallgatói titokban összeálltak, hogy egy ajándék kötetben megosszák velünk a gondolataikat a tanfolyamainkról:
>> Olvass bele, megható sorok!

A tematikát a háromnapos képzésnek megfelelő bontásban mutatjuk. A kétnapos képzés azonos modulokat érint – szűkített mennyiségű példával.
A tematikában szereplő témákat a hallgatók kérdései, illetve az azokra adott válaszok egészítik ki.


1. nap

09.00-09.15 Köszöntő

bemutatkozás tanfolyami tematika, menetrend ismertetése

09.15-10.30 Az írói létről

az íróvá válás állomásai az írás lélektana, természete a kezdő író elsődleges feladatai a nagy kérdés: hivatás? üzlet? hobbi?

10.30-10.45 // kávészünet

10.45-11.30 Az írás munkafázisai

tervezés kutatás írás utómunka menedzselés

11.30-12.15 Írástechnikai alapismeretek

a legfontosabb gyakorlati tanácsok pontokba szedve, hogy a kézirat ne hulljon el rögtön a kiadói vagy pályázati küszöbökön (formai, szerkezeti, stilisztikai, nyelvhelyességi, tartalmi stb. kapufák - és a helyes út)

12.15-13.00 // ebédszünet

13.00-14.30 A legáltalánosabb írott művek szétszálazása, követelmények és különbségek

regény novella mese ismeretterjesztő és tudományos művek üzleti vagy marketing célú írás terápiás célú írás

14.30-14.45 // kávészünet

14.45-16.00 Karakterépítés

a karakterépítés módszertana, eszközei motiváció teremtése a főszereplő és a főgonosz mellékszereplők különös figurák a művekben könyves és filmes példák gyakori hiányosságok és kiküszöbölésük2. nap

09.00-10.30 A könyvpiac

a könyvpiac működése szereplők: nagykereskedők, multik, kiadók, könyvesboltok, online áruházak kitekintő: a hiányzó könyvpiaci szereplők a kiadók elvárásai országos statisztikák szerzői jogok, a művek informatikai és jogi védelme a könyv életciklusa, különbségek a kiadói megjelentetés a szerzői kiadás előnyei és kockázatai alternatív értékesítési csatornák a könyvkiadás éves ciklusa a külföldi piacok

10.30-10.45 // kávészünet

10.45-12.15 A könyvkiadók

feladatuk, céljaik a művek és a szerzők kiválasztásának szempontrendszere a könyv születése: ötlettől a könyvesboltok polcáig szerződések, szerzői bevételek

12.15-13.00 // ebédszünet

13.00-13.45 Az írás építőkockái

szavak, szókapcsolatok mondatok, bekezdések jelenetek, fejezetek

13.45-14.30 Párbeszédírás

alapintelmek a következetesség eszközei az idéző mondatokról

14.30-14.45 // kávészünet

14.45-15.30 Cselekményszövés

a legelterjedtebb cselekményvezetési struktúra a fordulatok helye, időzítése a megfelelő nézőpont kiválasztása rengeteg könyves és filmes példa gyakori melléfogások

15.30-16.00 Az alkotó küldetése, felelőssége

a három nap legfontosabb témája3. nap

09.00-10.30 Világalkotás

a hatásgyakorlás eszközei, alapintelmek filmes párhuzamok gyakori hiányosságok

10.30-10.45 // kávészünet

10.45-12.15 Kezdő stilisztika

általános hibák fortélyok esettanulmányok

12.15-13.00 // ebédszünet

13.00-14.00 A könyvről

a könyv egységei címadásfotóügynökségek tördelés, borítótervezés, tipográfia címnegyedív, törzsszöveg példák

14.00-14.15 // kávészünet

14.15-14.45 A szükséges marketing

fülszöveg és szinopszis írói blog e-könyvek könyvbemutató író-olvasó találkozó facebook sajtó

14.45-15.15 A megjelenés

kézirat beküldése pályázatok szponzoráció, hirdetők antológiák

15.15-15.30 Elköszönés, tanúsítványok

könyvajánló tanúsítványok kiosztása értékeléskötetlen beszélgetés