Magyar Íróképző

ÍRÓTANFOLYAMOK kezdőknek

TUDNIVALÓK a vírushelyzettel kapcsolatosan:
– a tantermi képzéseket megtartjuk, jelenleg nem kérjük a maszk használatát és nem kérünk oltási igazolást,
– a híreket folyamatosan figyeljük, és amennyiben bármiféle intézkedést követelnek a friss rendelkezések, úgy a megfelelő lépéseket azonnal megtesszük,
– amit jelenleg is szem előtt tartunk: 1., kiemelten figyelünk a higiéniára 2., nagy, szellős elrendezésű teremben tartjuk a képzéseket 3., hézagos ültetéssel fogadjuk a résztvevőket 4., korlátozott létszámot tartunk.
FONTOS:
– a tanfolyami részvétel bármikor áthelyezhető más időpontra
– a tanfolyami részvétel bármikor áthelyezhető online kurzusra
– a befizetett tanfolyami díj egy teljes éven át felhasználható marad


// BUDAPESTI KÉPZÉSEK

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | december 10-11. (p-sz)

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | január 15-16. (sz-v)

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | február 5-6. (sz-v)


// VESZPRÉMI KÉPZÉS

ÍRÓTANFOLYAM kezdőknek | január 29-30. (sz-v)

// TANFOLYAMOK DÍJA
alapdíj: 34.500 Ft / fő
páros kedvezmény: 24.500 Ft / fő

// AJÁNDÉK KUPON
Egy örök ajándék – barátnak, párnak, testvérnek, gyereknek, munkatársnak...
Népszerű ajándék, bármely időpontra, tantermi vagy online képzésre is beváltható Megrendelhető: a jelentkezési lap kitöltésével
Ha kérdése van, hívjon bennünket: 70 / 949 2399

Ajándék kupon

// VÉGZETT HALLGATÓINK ÍRTÁK

Emlékkönyv
Első 50 tanfolyamunk hallgatói titokban összeálltak, hogy egy ajándék kötetben megosszák velünk a gondolataikat a tanfolyamainkról:
>> Olvass bele, megható sorok!


Tanfolyamunkat ajánljuk: kezdő íróknak, fiataloknak és időseknek, tétovázóknak. Regényíróknak, szakkönyvben gondolkodóknak, bloggereknek, marketingeseknek, meseíróknak, terápiás céllal tollat ragadóknak. Alkotni vágyóknak. Ezer hallgatót köszöntöttünk az elmúlt években, téged is várunk!


Történeteket látsz magad előtt? Karakterek születnek benned? A nyugtalan képzelet remek adottság! Élj vele, írj! Sokat láttál a világból? Ragadj tollat!

Ha viszont már másokkal is megosztanád a soraid, muszáj lesz a látomásaid, a gondolataid megszelídítened. Másképp nem kerülhetnek könyvlapokra. Szánj három napot a tanulásra, és szerezd meg a szükséges írói alapismereteket! Aztán jöhet a könyved!

Volt hallgatóink közül sokan sikeresen kihajóztak az irodalom vadvizeire – van köztük, aki a hatodik könyvén dolgozik. Mindegy, miben gondolkodsz, regényben, mesekönyvben, szakkönyvben, netán blogban – a szakmai háttérre mindenképp szükséged lesz!


Mit kapsz a tanfolyamon?

Alkotói módszertant / Nekivághatsz az írásnak saját elképzelésed szerint. Ám ha a sok irodalmi tennivaló kuszának tűnik, hagyatkozz az általunk ajánlott precíz írói módszerekre! Ha Hűbele Balázsnak nem vagy cimborája, kedvelni fogod tanácsainkat!
Szakmai ismereteket / A jó írás nem pusztán tehetség kérdése. Ismerned kell a párbeszédírás, a cselekményvezetés, a címadás, a karakterépítés, a mondatalkotás és a többi irodalmi teendő alapvető szabályait! Éppen e hiányosságokból fakadóan hullik el a kéziratok döntő hányada már a kiadói küszöbökön.
Inspirációt / Tucatnyi alkotó egy helyen – mindben buzog az írhatnék. Új barátságok, lelkes írói csoportok kísérik tanfolyamainkat. Csatlakozz íróközösségünkhöz!
Piaci ismereteket / Megvizsgáljuk az irodalmi piacot, kiadóstul, nagykerestül, jutalékostul. Mint végzett hallgatónk, magabiztosan tárgyalsz majd a kiadókkal. Átrágjuk, hogyan, mennyiből, miféle konstrukciókban kerülhet polcokra a regényed.
További inspiráció / A legtapasztaltabb tanfolyami előadótól tanulhatsz! Zsiga Henrik 12 könyvet írt, nyolc éven át kiadót vezetett, irodalmi pályázatokat menedzsel, számos volt hallgató könyvét piacra juttatta, írástechnikát tanított bölcsészeknek – és több mint száz tanfolyamot, tréninget megtartott. >> Olvasd el az előadó fődíjas novelláját!
Együtt jobb / Velünk a kapcsolatod a tanfolyam végeztével nem ér véget. Ellenkezőleg: akkor kezdődik! Haladó tanfolyamokon, nyári írótáborokon, filmforgatáson, facebookos közösségben várunk!


// EZERFŐS KÖZÖSSÉG VAGYUNK
Írótáborunk 2020 | Cegléd | végzett hallgatóinkkal
Írótábor 2020
Írótáborunk 2019 | Cegléd | végzett hallgatóinkkal (fotók)
Írótábor 2019
Írótáborunk 2018 | Tarnóca | végzett hallgatóinkkal (fotók | videó)
Írótábor 2018

A tematikában szereplő témákat a hallgatók kérdései, illetve az azokra adott válaszok egészítik ki.


1. nap

09.00-09.15 Köszöntő

bemutatkozás tanfolyami tematika, menetrend ismertetése

09.15-10.30 Az írással kapcsolatos legfontosabb kérdések

célok és célcsoportok az írás lélektana, a szöveg működése és funkciói tartalom és forma nyelvi szintek a fejlődés állomásai

10.30-10.45 // kávészünet

10.45-12.15 Az írás munkafázisai, alkotói részfeladatok

tervezés kutatás írás utómunka menedzselés

12.15-13.00 // ebédszünet

13.00-14.30 Írástechnikai alapismeretek

a legfontosabb gyakorlati tanácsok pontokba szedve, hogy a kézirat ne hulljon el rögtön a kiadói vagy pályázati küszöbökön (formai, szerkezeti, stilisztikai, nyelvhelyességi, tartalmi stb. kapufák - és a helyes út)

14.30-14.45 // kávészünet

14.45-16.00 A legáltalánosabb írott művek szétszálazása, követelmények és különbségek

regény novella mese ismeretterjesztő és tudományos művek üzleti szövegek terápiás írás2. nap

9.00-10.30 Karakterépítés, világalkotás

a karakterépítés módszertana, eszközei motiváció teremtése a főszereplő és a főgonosz mellékszereplők különös figurák a művekben könyves és filmes példák gyakori hiányosságok és kiküszöbölésük

10.30-10.45 // kávészünet

10.45-12.15 Cselekményszövés, párbeszédírás

a legelterjedtebb cselekményvezetési struktúra a fordulatok helye, időzítése a megfelelő nézőpont kiválasztása könyves és filmes példák gyakori melléfogások

12.15-13.00 // ebédszünet

13.00-14.30 Könyvpiac és önmenedzselés

a könyvpiac működése szereplők: nagykereskedők, multik, kiadók, könyvesboltok, online áruházak kézirat beküldése a kiadók elvárásai, a művek és a szerzők kiválasztásának szempontrendszere a könyv születése: ötlettől a könyvesboltok polcáig szerződések, szerzői bevételek, szerzői jogok kiadói megjelentetés vagy szerzői kiadás, előnyök és kockázatok alternatív értékesítési csatornák, pályázatok, szponzoráció a külföldi piacok

14.30-14.45 // kávészünet

14.45-16.00 Esettanulmányok, példák

a szöveggondozás fontos lépései formai követelmények általános hibák élő példák