Nem csak íróknak!

Emberi játszmák, tudat alatti taktikák

A kéziratokban olykor lapos a történet, életszerűtlen a párbeszéd, súlytalan a konfliktus. Pedig van egy mondat, amit kiadó még nem vetett szerző szemére: "Túl sok a konfliktus, a perpatvar, az ármány, az érzelmi hullámzás a művedben"! Ahhoz, hogy valaki súlyt adjon a jeleneteinek, dialógusainak, ütközéseinek, érdemes megismernie a játszmáink típusait, mintázatait! Milyen szerepeket töltünk be? Miért jelentkeznek a súrlódások? Mit és hogyan játszunk? A tréningen tanultakat bárki hasznosíthatja a nagybetűsben – az író pedig kiemelten az írásaiban is. Gyakorlatias, a mindennapokból kiszakító kurzus.
Dátum
október 22.
(szombat)
17.500 Ft
Helyszín
Anna Hotel, 9-16 óra
1115 Budapest, Kelenföldi út 1-13.
Oktató
Horváth Erika
Tanfolyam díja
Alapár: 17.500 Ft
Szabad helyek
9

vezető: Horváth Erika


Horváth Erika – mentor, mediátor.
Tréningjei az önismeret, ezen belül gyakran a vezetői képzés felé irányulnak – asszertív kommunikáció, vezetési stílusok, DISC, Insight, mentoring folyamata, vezetői feladatok, emberi játszmák.

“Az emberi játszmák mindannyiunk életében ott vannak, kísérnek, és többnyire kísértenek bennünket. A játszmáinknak soha nincs nyertese, és amikor benne vagyunk, minden szereplő rosszul érzi magát. Az egy napos képzésen megtanuljuk miként lehet felismerni, elemezni, és az írás során felhasználni a zsigeri konfliktusainkat. Aki megérti a játszmák dinamikáját, az később feszesebb párbeszédeket, izgalmasabb belső monológokat, életszerűbb karaktereket fog alkotni. A tréning a pszichológiában ismert egyik legnehezebb önismereti úton vezet végig, így a résztvevők megoldási kulcsot kapnak a személyes életükben rejlő tudat alatti taktikáikhoz is.”

tematika


sok ismeret, sok gyakorlat egyetlen napban
• játszma kialakulásának alapjai, meghatározása
• forgatókönyv–sorskönyv–életprogram
• szereplők, a három Én-állapot
• tipikus játszmák
• drámaháromszög
• szituációs játék
• gyakorlat: párbeszéd-játszma
• családon belüli játszmák
• válás játszmái
• munkahelyi játszmák
• szexuális játszmák
• feloldások

gyakorlatok a résztvevőkkel
A tréning részeként a résztvevők feladatokat is kapnak: saját élményeikkel, eseteikkel kell dolgozniuk. A cél a gyakorlatokkal is ugyanaz: megértetni a játszmák lélektanát, természetét, folyamatát. A napot a feloldás zárja.

a kurzust ajánljuk
• prózaíróknak
• színdarab- és forgatókönyvíróknak
• trénereknek, coach-oknak
• pszichológia iránt érdeklődőknek
• terápiás írásban gondolkodóknak
• önismerettel foglalkozóknak

a tréning célja
A tréning célja, hogy a résztvevők könnyebben felismerjék a játszmák különféle szereplőtípusait, könnyebben eligazodjanak a tudat alatti taktikák változatai közt – s ne csupán felismerjék a játszmákat, de a történeteikben képesek legyenek maguk is megalkotni, megidézni azok dinamikáját, mintázatait. Különösen nagy szükség lehet a tréningen átadott ismeretekre a jelenetek, a dialógusok megírásakor – legyen szó prózáról, színdarabról, forgatókönyvről. Várunk minden érdeklődőt, aki az emberi kapcsolatok mélységeit, interakcióit igyekszik kifürkészni, majd visszaadni!

Tudnivalók:

A tanfolyam díja tartalmazza
Részvételi igazolás és jegyzetfüzet.
A tanfolyam díja nem tartalmazza
Étkezés és szállás díja.
Szállás
Nem kötelező a helyszínen megszállni.
Igazolás
Diákoknak igazolást tudunk kiállítani.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Gyakori kérdések:

 • Kapunk a tanfolyamon jegyzeteket, tankönyvet?
  Nem adunk külön tankönyvet. Ennek fő oka, hogy a tananyag bőséges, ugyanakkor példáiban, arányaiban mindig a résztvevők irodalmi érdeklődéséhez igazodik.
 • Részletfizetési lehetőség van?
  IGEN. A díj első felét jelentkezéskor, második felét 10 nappal a tanfolyamot megelőzően számlázzuk. Fontos: jelentkezés időpontjától függetlenül tanfolyam előtt a teljes tanfolyami díj befizetendő.

Jelentkezz a tanfolyamra!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot! Az űrlap beérkezését követően azonnal felvesszük veled a kapcsolatot – egyrészt telefonon is megerősítjük a jelentkezésed, másrészt e-mailen hivatalos visszaigazolást küldünk.

Átjelentkezési feltételek: későbbi időpontra történő átjelentkezés a tanfolyam megkezdését megelőző 7 napon kívül ingyenes, 7 napon belül 5.000 Ft.
Lemondási feltételek: kezdést megelőző 14. napig díjmentes, a kezdést megelőző 14 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának 50%-át térítjük vissza. A kezdést megelőző 7 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának visszatérítésére nincs lehetőségünk. Áthelyezést követően már nincs módunk visszafizetni a tanfolyam díját.

  Részletfizetést igényelsz?

  Ha cég a költségviselő:

  Megjegyzés, üzenet:
  Az oldalt Google reCAPTCHA védi, az űrlap használatával ezt elfogadja. Google Adatvédelem | Google ÁSZF

  Galéria – az elmúlt tíz évünk néhány fotóban

  TANTERMI tanfolyamaink fotóiból…

  ONLINE tanfolyamaink fotóiból…

  Ajándékozz tudást!

  Életre szóló ajándékra lelni nehéz küldetés. Írótanfolyamunk jó választás lehet, ha maradandó élményt, hasznos befektetést szánsz szerettednek. Lepd meg párodat, barátodat, gyermekedet, munkatársad a tanfolyamunkkal!

  Névre szóló ajándék kupont állítunk ki, amelyet kinyomtathatsz és átadhatsz az ajándékozottnak. Az ajándékozott pedig eldöntheti, mely tanfolyamunkon kíván részt venni – akár tantermi, akár online képzésen.

  Iratkozz fel hírlevelünkre!