Úgy add le a kéziratod, ahogy le kell!

Helyesen megírt kézirat

ONLINE | E kurzusunk elvégzése a hivatásuknál fogva sokat íróknak erősen ajánlott, a kreatív íróknak pedig egyenesen kötelező! A résztvevők e kurzusunkon magukhoz vesznek minden olyan formai, központozási, helyesírási, nyelvhelyességi alapismeretet, ami segít a kézirataik gondos elkészítésében.
Dátum
szept.
12-13.
(k-sz)
17.500 Ft
Felület
Zoom, 18.00-21.00 óra
Oktató
Gábor Adrienn
nyelvi lektor, korrektor
Tanfolyam díja
Alapár: 17.500 Ft / fő
Szabad helyek
15

Mit kapsz a tanfolyamon?


A kéziratok döntő hányada a kiadói és pályázati szerkesztőségek küszöbein elhasal. Az ok egyszerű: a kéziratról az első, egyben legfontosabb benyomást a küllem adja. A slamposság, a következetlen, rossz helyesírás nem barátja az irodalmi előmenetelnek. Van megoldás: a tanulás. Kurzusunkon a résztvevők magukhoz vesznek minden olyan formai, központozási, helyesírási alapismeretet, ami segít a kézirataik gondos elkészítésében. A kurzus épp úgy segít a kreatív íróknak, mint azoknak, akiknek üzleti környezetben van szükségük a magasabb szintű helyesírási ismeretekre.

Részletek
A tréning időpontja: 18.00-21.00 óra
A tréning mindig élő, arról felvétel nem készül, azaz visszanézésre nincs mód.
A tréninget rendszeresen, évente öt-hat alkalommal kiírjuk.

Gábor Adrienn lektor, korrektor

Tematika


1. este
– mit csinál a korrektor, és miért?
– a kéziratok leggyakoribb hibái
– szövegritmus, tagolás, arányok, címadás
– aknamezők a helyesírásban
– feleletválasztós helyesírásteszt
– jelöletlen szerkezetek, jelentéstömörítés
– az egybe- és különírás problematikája, mozgószabályok
– keresd a hibát! – szövegrészletek, mémek elemzése
– egy kis retró életérzés: rövid tollbamondás, közös javítás
2. este
– a párbeszédjelölés alapjai és a kötőjeltípusok
– az idézés lehetséges változatai
– a közbevetés jelölése
– írásjelhasználat és központozás
– a nyelvtechnológiai eszközök bemutatása
– az AkH és OH titkai, avagy mi változott azóta, hogy belénk verték a szabályokat az általánosban és a középiskolában
– a beküldött saját szövegek közös elemzése és javítása

A fentieken túl röviden szót ejtünk még az ikes igékről, az igekötőkről, a stílusrétegekről, az idegen szavak toldalékolásáról és az érzelmi helyesírásról.
A tanultak elmélyítését négy prezentáció segíti, amit – a saját szövegük korrektori javításával együtt – e-mailben megkapnak a résztvevők.

Ez a képzés az Emelt szintű nyelvi tréning előfeltétele.

  Tudnivalók:

  • A tanfolyamon a mikrofon és a kamera használata kötelező – ez segít abban, hogy a résztvevők érdeklődési köre előtérbe kerüljön, szakmai kérdéseik válaszokra találjanak.

  Gyakori kérdések:

  • Részletfizetési lehetőség van?
   IGEN. A legtöbb esetben a díjat két részletben fizetheti a résztvevő – első felét jelentkezéskor, második felét a tanfolyamot megelőzően számlázzuk. Fontos: a jelentkezés időpontjától függetlenül tanfolyam megkezdése előtt a teljes tanfolyami díj befizetendő.

Jelentkezz a tanfolyamra!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot! Az űrlap beérkezését követően azonnal felvesszük veled a kapcsolatot – egyrészt telefonon is megerősítjük a jelentkezésed, másrészt e-mailen hivatalos visszaigazolást küldünk.

Átjelentkezési feltételek: ha egy betegség vagy családi esemény megakadályozza a részvételt, mindig lehetővé tesszük, hogy a jelentkező valamely következő tanfolyamon pótolhasson – így nem veszik el a befizetett tanfolyami díj. A tanfolyam megkezdését megelőző 14 napon kívül ingyenes, 14 napon belül 5 000 Ft az áthelyezés díja.
Lemondási feltételek: kezdést megelőző 14. napig díjmentes, a kezdést megelőző 14 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának 50%-át térítjük vissza. A kezdést megelőző 7 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának visszatérítésére nincs lehetőségünk. Áthelyezést követően már nincs módunk visszafizetni a tanfolyam díját.

  Részletfizetést igényelsz?

  Ha cég a költségviselő:

  Megjegyzés, üzenet:


  Az oldalt Google reCAPTCHA védi, az űrlap használatával ezt elfogadja. Google Adatvédelem | Google ÁSZF

  Galéria – az elmúlt tíz évünk néhány fotóban

  TANTERMI tanfolyamaink fotóiból…

  ONLINE tanfolyamaink fotóiból…

  Ajándékozz tudást!

  Életre szóló ajándékra lelni nehéz küldetés. Írótanfolyamunk jó választás lehet, ha maradandó élményt, hasznos befektetést szánsz szerettednek. Lepd meg párodat, barátodat, gyermekedet, munkatársad a tanfolyamunkkal!

  Névre szóló ajándék kupont állítunk ki, amelyet kinyomtathatsz és átadhatsz az ajándékozottnak. Az ajándékozott pedig eldöntheti, mely tanfolyamunkon kíván részt venni – akár tantermi, akár online képzésen.