Halász Rita íróval és Kovács Attila szerkesztővel

Novellaíró tanfolyam

Ha van mit mesélned, ha érdekel a rövid történetek birodalma – válaszd ezt a kurzusunkat! A tanfolyamon a résztvevők megismerik a novellaírás technikáját, eszközeit, fortélyait, valamint közelebb férkőznek a kortárs szépirodalmi hanghoz, stílushoz, nyelvhez. Alapozó elmélet és sok-sok elemzés, átbeszélés. A résztvevőktől írást is kérünk: Rita kézzelfogható, közérthető tanácsai, valamint Attila tartalmi és nyelvi észrevételei, személyre szabott javaslatai jókora előrelépést jelentenek.
Dátum
március
1-2., 15-16.
(sz-cs és sz-cs)
34.500 Ft
Felület
Zoom | 18.00-21.00 óra
Oktató
Halász Rita, Kovács Attila
Tanfolyam díja
Alapár: 34.500 Ft
Szabad helyek
8

kiknek ajánljuk


A novella csalóka műfaj. Szűkebb terjedelmével csábít, látszólag egyszerű vonalvezetésű történeteket mesél – miközben igazi vadóc: minden fölös szót levet magáról, szikárságot követel, a művészi és mérnöki megoldások precíz harmóniáját fogadja csak kegyeibe. A novella csodás műfaj, érdemes megtanulni írásának fortélyait!

RÉSZLETEK
Tanfolyami napok: március 1-2., 15-16.
Minden este 18.00-21.00 óra

tematika


első modul
• történet kiválasztása
• hang, stílus megválasztása
• címadás
• novella felépítése
• a kortárs és a klasszikus – hasonlóságok, különbségek
második modul
• a történet és a cselekmény
• beküldött művek elemzése
harmadik modul
• nézőpont, narrátor, narráció
• beküldött művek elemzése
negyedik modul
• karakterek, szerkezet, felépítés
• beküldött művek elemzése

tudnivalók


A tanfolyam része
A kurzus részeként minden résztvevő kézhez veheti a beküldött novellájának átbeszélt, szerkesztett változatát.

Mit tartalmaz a tanfolyam díja?
– elektronikus részvételi igazolás
– beküldött írások elemzése

oktatók


Halász Rita
Margó-díjas író, a Mély levegő című kötet szerzője
Kovács Attila
szerkesztő, számos írás

vélemények


“Hasznosnak és inspirálónak találtam a tanfolyamot. Rita kedves, őszinte lénye jó kezdés volt, logikusan mondta el, hogyan is “készül” egy novella, Attila pedig alapos, minden részletre odafigyelő elemzése mindannyiunk számára élmény volt.”

“Jó volt Rita lényegretörő bevezetője, és Attila novellaelemzései is. Alázatos, alapos és tanulságos. Olyan meglátásokat és javaslatokat kaptunk, amik valóban segítik a szakmai fejlődést.”

  Tudnivalók:

  • Az órákat a ZOOM nevű program segítségével tartjuk. Az órák interaktívak, a résztvevők bátran feltehetik kérdéseiket!
  • Az órákat nem rögzítjük, visszanézésükre nincs lehetőség.
  • A tanfolyamon a mikrofon és a kamera használata kötelező – ez segít abban, hogy a résztvevők érdeklődési köre előtérbe kerüljön, a szakmai kérdéseik válaszokra találjanak.

  Gyakori kérdések:

  • Kapunk a tanfolyamon jegyzeteket, tankönyvet?
   Nem. A tananyag bőséges, ugyanakkor példáiban, arányaiban mindig a résztvevők irodalmi érdeklődéséhez igazodik.
  • Részletfizetési lehetőség van?
   IGEN. A legtöbb esetben a díjat két részletben fizetheti a résztvevő – első felét jelentkezéskor, második felét 10 nappal a tanfolyamot megelőzően számlázzuk. Fontos: a jelentkezés időpontjától függetlenül tanfolyam megkezdése előtt a teljes tanfolyami díj befizetendő.

Jelentkezz a tanfolyamra!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot! Az űrlap beérkezését követően azonnal felvesszük veled a kapcsolatot – egyrészt telefonon is megerősítjük a jelentkezésed, másrészt e-mailen hivatalos visszaigazolást küldünk.

Átjelentkezési feltételek: ha egy betegség vagy családi esemény megakadályozza a részvételt, mindig lehetővé tesszük, hogy a jelentkező valamely következő tanfolyamon pótolhasson – így nem veszik el a befizetett tanfolyami díj. A tanfolyam megkezdését megelőző 14 napon kívül ingyenes, 14 napon belül 5 000 Ft az áthelyezés díja.
Lemondási feltételek: kezdést megelőző 14. napig díjmentes, a kezdést megelőző 14 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának 50%-át térítjük vissza. A kezdést megelőző 7 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának visszatérítésére nincs lehetőségünk. Áthelyezést követően már nincs módunk visszafizetni a tanfolyam díját.

  Részletfizetést igényelsz?

  Ha cég a költségviselő:

  Megjegyzés, üzenet:


  Az oldalt Google reCAPTCHA védi, az űrlap használatával ezt elfogadja. Google Adatvédelem | Google ÁSZF

  Galéria – az elmúlt tíz évünk néhány fotóban

  TANTERMI tanfolyamaink fotóiból…

  ONLINE tanfolyamaink fotóiból…

  Ajándékozz tudást!

  Életre szóló ajándékra lelni nehéz küldetés. Írótanfolyamunk jó választás lehet, ha maradandó élményt, hasznos befektetést szánsz szerettednek. Lepd meg párodat, barátodat, gyermekedet, munkatársad a tanfolyamunkkal!

  Névre szóló ajándék kupont állítunk ki, amelyet kinyomtathatsz és átadhatsz az ajándékozottnak. Az ajándékozott pedig eldöntheti, mely tanfolyamunkon kíván részt venni – akár tantermi, akár online képzésen.