Fikciós irodalom Szélesi Sándorral

Sci-fi és fantasy történetek írása

Űrhajók, idegen civilizációk, idegen lények, galaxisok és sárkányok, kardok, lovak, várak, mágia. Ha a hétköznapi valóság már nem elég, ha önálló világot építenél, ha a gondolataidat, gondolatkísérleteidet jövőbéli civilizációkon, teremtett csillagkapukon keresztül mutatnád meg, e tematikus tanfolyamunk segítséget nyújthat. A fikciós irodalom az első mondák, mítoszok megszületése óta velünk él – és velünk is marad. Sőt: egyre inkább virágzik. Luke Skywalker és Frodo, E.T. és Tyrion Lannister, Asimov és Tolkien, Nemere és R. R. Martin. Kevesebbek lennénk nélkülük. Várunk két napra a sc-fi és a fantasy birodalmában!
Dátum
március
23-24.
(sz-v)
49.500 Ft
Helyszín
Anna Hotel | 9.00-16.00 óra
Kelenföldi út 1-13.
Oktató
Szélesi Sándor író, forgatókönyvíró
Tanfolyam díja
Alapár: 49.500 Ft
Szabad helyek
5

a kurzus célja


A kurzus célja az, hogy a résztvevők megismerjék a kortárs sci-fi és fantasy irodalom témaválasztását, eszköztárát, a kor hangját, megismerjenek különféle stílusokat, betekintést nyerjenek a publikálási lehetőségekbe.

A kurzust vezető Szélesi Sándor amellett, hogy számos díjjal kitüntetett író, irodalmi periodikák, kötetek szerkesztője, több mint 35 kötet szerzője, a hazai sci-fi irodalom közismert és elismert alakja – a fikciós irodalomban elmélyülni vágyók hiteles és nagy tapasztalatú kalauza lesz.

kiknek ajánljuk


A két izgalmas, intenzív napot ajánljuk
– sci-fi és fantasy történetek íróinak
– szórakoztató irodalomban gondolkodó szerzőknek
– regényíróknak
– novellistáknak
– világalkotóknak

tematika


SZOMBAT

délelőtt
· Sci-fi vagy fantasy? Röviden a zsánerekről.
· Hard SF, soft SF, steampunk, klasszikus fantasy, urban fantasy… Röviden a zsánerek belüli kategóriákról.
· Témaválasztás, avagy kis irodalomtörténeti áttekintő a sci-fi trendekről
· Mit keresnek a kiadók?
· Novellák, regények, filmek, sorozatok…
Szombat délután
· Világok építése, atmoszférateremtés
· Karakterépítés, protagonisták, antagonisták, mellékszereplők, archetípusok
· Dialógusok írása

VASÁRNAP

Vasárnap délelőtt
· Műfajok: regény, kisregény, novella
· A kézirat sorsa, avagy a publikálás hazai módjai, lehetőségei, csatornái
· A fontosabb hazai periodikák, magazinok, kiadók, és a velük való együttműködés
· Írás és szerkesztés
Vasárnap délután
· A sci-fi és fntasy irodalom jövője
· Beadott írások átbeszélése
· Kérdések és válaszok

Mit tartalmaz a tanfolyam díja?
– elektronikus részvételi igazolás

A résztvevő külön kérésére, az állami Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben nyilvántartott bejelentett képzés alapján kiállított hivatalos tanúsítványt küldünk. A tanúsítvány önmagában szakképzettséget nem biztosít.

vezető: SZÉLESI SÁNDOR


írói álnevén: Anthony Sheenard
író, szerkesztő, forgatókönyvíró
nyolcszoros Zsoldos Péter-díjas sci-fi-, fantasy- és thrilleríró, forgatókönyvíró, szerkesztő, eddig 33 megjelent regény és több, mint 110 publikált novella szerzője. 2007 szeptemberében a koppenhágai Eurocon találkozón megkapta az European Science Fiction Society legjobb szerző díját, mint az év legjobb európai sci-fi-szerzője. 2018-tól a Magyar Írószövetség SF Szakosztályának vezetője.

fotók: Magyar Íróképző
fotó: szelesisandor.hu


Tudnivalók:

A tanfolyam díja tartalmazza
Az állami Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben nyilvántartott, bejelentett képzés alapján kiállított hivatalos elektronikus tanúsítvány, elektronikus részvételi igazolás és jegyzetfüzet. A tanúsítványt a résztvevő külön kérésére állítjuk ki.
A tanfolyam díja nem tartalmazza
Étkezés és szállás díja.
Szállás
Nem kötelező a helyszínen megszállni.
Igazolás
Diákoknak igazolást tudunk kiállítani.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Gyakori kérdések:

 • Kapunk a tanfolyamon jegyzeteket, tankönyvet?
  Nem adunk külön tankönyvet. Ennek fő oka, hogy a tananyag bőséges, ugyanakkor példáiban, arányaiban mindig a résztvevők irodalmi érdeklődéséhez igazodik.
 • Részletfizetési lehetőség van?
  IGEN. A díj első felét jelentkezéskor, második felét 10 nappal a tanfolyamot megelőzően számlázzuk. Fontos: jelentkezés időpontjától függetlenül tanfolyam előtt a teljes tanfolyami díj befizetendő.

Jelentkezz a tanfolyamra!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot! Az űrlap beérkezését követően azonnal felvesszük veled a kapcsolatot – telefonon megerősítjük a jelentkezésed, illetve e-mailen hivatalos visszaigazolást küldünk.

Átjelentkezési feltételek: ha betegség vagy nem várt esemény akadályozza a részvételt, lehetővé tesszük, hogy a jelentkező valamely következő tanfolyamon pótolhasson, így nem veszik el a befizetett tanfolyami díj. Az átjelentkezés az adott tanfolyam megkezdését megelőző 14 napon kívül ingyenes, 14 napon belül 7500 Ft az áthelyezés díja.
Lemondási feltételek: kezdést megelőző 14. napig díjmentes, a kezdést megelőző 14 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának 50%-át térítjük vissza. A kezdést megelőző 7 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának visszatérítésére nincs lehetőségünk. Első áthelyezést követően nincs módunk visszafizetni a tanfolyam díját.

  Részletfizetést igényelsz?

  Ha cég a költségviselő:
  Megjegyzés, üzenet:  Az oldalt Google reCAPTCHA védi, az űrlap használatával ezt elfogadja. Google Adatvédelem | Google ÁSZF

  Iratkozz fel hírlevelünkre!


   Galéria – az elmúlt tíz évünk néhány fotóban

   TANTERMI tanfolyamaink fotóiból…

   ONLINE tanfolyamaink fotóiból…

   Ajándékozz tudást!

   Életre szóló ajándékra lelni nehéz küldetés. Írótanfolyamunk jó választás lehet, ha maradandó élményt, hasznos befektetést szánsz szerettednek. Lepd meg párodat, barátodat, gyermekedet, munkatársad a tanfolyamunkkal!

   Névre szóló ajándék kupont állítunk ki, amelyet kinyomtathatsz és átadhatsz az ajándékozottnak. Az ajándékozott pedig eldöntheti, mely tanfolyamunkon kíván részt venni – akár tantermi, akár online képzésen.