Tallér Edinával

SZERKESZTŐ tanfolyam

A saját sorainkat újra és újra értőn átrágni írói kötelesség. Mások szövegéhez hozzányúlni több ennél – nem pusztán szakmai kérdés, de jókora felelősség is. A szerkesztés: bizalmi feladat. Egy novella, egy regény számtalan dramaturgiai, stilisztikai, nyelvhelyességi teendőt ad a szerkesztőnek. E teendők hol aprók, hol a mű egészét érintik, ám mindig ezerarcúak. A szerkesztés nemes vállalás, ami a szerkesztő saját írói készségeit is remekül fejleszti. A kurzust azoknak szánjuk, akik később szívesen vállalnának szerkesztői megbízásokat, illetve mélységében szeretnék megismerni és gyakorolni a szerkesztői-szöveggondozói feladatokat.
Dátum
június
20., 27.
július 4., 11., 18.
39.500 Ft
Felület
Zoom | 18.00-21.00 óra
Oktató
Tallér Edina szerkesztő
Tanfolyam díja
Alapár: 39.500 Ft
Szabad helyek
5

részletek


OKTATÁSI NAPOK
2023. június 20., 27. és július 4., 11., 18.
minden este 18.00-20.00 óra

TANFOLYAM DÍJA
39.500 Ft

RÉSZLETFIZETÉS
Kérjük, jelentkezéskor válassz ütemezést!
– egy összegben: jelentkezéskor
– két részletben: 50% jelentkezéskor, 50% június 10-ig

oktató


TALLÉR EDINA
író, drámaíró, szerkesztő
Hat prózakötete mellett számos drámáját bemutatták már Budapesten és vidéken, Magyarországon és a határainkon túl. Kaliforniai álom című szociobörleszkjének ősbemutatója New Yorkban volt, 2017-ben, azóta műsoron van Magyarországon is. Ugyanennek a darabnak angolnyelvű változatát 2023-ban mutatják be szintén New Yorkban. Egy perccel tovább című drámája, mely több mint tíz éve van műsoron Budapest független színházaiban, elnyerte az I. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál fődíját. Több könyvkiadó szerkesztő munkatársa, de nevéhez fűződik számos kulturális, művészeti és közéleti magazin szerkesztése is. Jelenleg a Budavári Séták magazin vezetőszerkesztője és a Másik Produkció dramaturgja és írója.

pótlás


SEGÍTSÉG A PÓTLÁSBAN
A tanfolyam interaktív, a résztvevők állandó jelenléte kiemelt fontosságú. Kivételesen azonban arra is felkészülünk, ha mégis közbejönne valami: a hiányzó számára az előzetesen megjelölt estét, és csak ezt az estét rögzítjük, és rövid időre visszanézhetővé tesszük.

ÁTHELYEZÉSI ÉS LEMONDÁSI FELTÉTELEK
A tanfolyam részvételi feltételei:
– áthelyezés díja: 9.750 Ft
– lemondás: május 19., éjfélig díjmentes. A tanfolyam első alkalma előtti 30 napon belüli lemondás esetén a díj felét utaljuk vissza, a tanfolyam megkezdése előtti két hétben a tanfolyam díját nem tudjuk visszautalni.

akiknek ajánljuk


SZERKESZTÉS, AKÁR HIVATÁSKÉNT
A tanfolyamra olyan a résztvevőket várunk:
– akik szeretnék a saját írásaikat alaposan, szerkesztői szemmel is átfésülni,
– akik a későbbiekben mások szövegeivel is szívesen foglalkoznának,
– akiket a szerkesztés, a tartalmai és nyelvi utómunka mélységeiben érdekel,
– akiknek hivatásuknál, munkakörüknél fogva sok szöveget kell átfésülniük.

TANÚSÍTVÁNY
A résztvevők az állami Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben nyilvántartott, bejelentett képzés alapján kiállított hivatalos tanúsítványt vehetnek át.
A tanúsítvány hasznos lehet: ha céges környezetben keresnek szövegírót, ha szerkesztőség keres munkatársat, ha szöveggondozásban segítenél egy szerzőnek. Mindazonáltal nem elsősorban tanúsítványt, hanem ismereteket és szemléletet szeretnénk átadni.
A tanúsítvány szakképesítést és szakképzettséget nem tanúsít. Munkakör betöltésére nem, tevékenység folytatására jogszabályban meghatározott esetben jogosít.

tematika


Öt alkalmas online műhelymunka, elméleti és gyakorlati résszel
Ajánlott egy-egy négyezer karakternél nem hosszabb saját szöveget hozni minden alkalomra, amit a műhelymunka folyamán közösen elemzünk. A szövegekben nincs megkötés sem tartalmilag, sem műfajilag. A hallgatók a saját választott szövegeiken kívül mindig kapnak új írásos feladatokat is, amelyekkel a kreatív írásfejlesztést gyakoroljuk.
A műhelymunka folyamán megismerjük és gyakoroljuk azt a javítási technikát, amellyel a szöveg a maximumára fejleszthető úgy, hogy megmarad az egyéni hangja. A hallgatók nemcsak a saját szövegek javítása révén, hanem a közös eszmecseréből, egymás példáiból, a többiek hozzászólásiból is gyakorlati tudást szereznek, hiszen közvetlenül szembesülhetnek azzal, hogy „mi jön át” az olvasónak abból, amit leírt a szerző. A leghatékonyabb módszer a szövegjavítási technikák elsajátítására a rendszeres közösségi műhelymunka.
Témák, amiket elméletben is érintünk:
– Leírás a prózában (műhelygyakorlatok)
– Párbeszéd a prózában (műhelygyakorlatok)
– Karakterépítés a prózában (műhelygyakorlatok)
– Cselekményvezetés (műhelygyakorlatok)
– Mikor van vége? Hol kell abbahagyni? (műhelygyakorlatok)

  Tudnivalók:

  • A tanfolyamon a mikrofon és a kamera használata kötelező – ez segít abban, hogy a résztvevők érdeklődési köre előtérbe kerüljön, szakmai kérdéseik válaszokra találjanak.

  Gyakori kérdések:

  • Részletfizetési lehetőség van?
   IGEN. A legtöbb esetben a díjat két részletben fizetheti a résztvevő – első felét jelentkezéskor, második felét a tanfolyamot megelőzően számlázzuk. Fontos: a jelentkezés időpontjától függetlenül tanfolyam megkezdése előtt a teljes tanfolyami díj befizetendő.

Jelentkezz a tanfolyamra!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot! Az űrlap beérkezését követően azonnal felvesszük veled a kapcsolatot – egyrészt telefonon is megerősítjük a jelentkezésed, másrészt e-mailen hivatalos visszaigazolást küldünk.

Átjelentkezési feltételek: ha egy betegség vagy családi esemény megakadályozza a részvételt, mindig lehetővé tesszük, hogy a jelentkező valamely következő tanfolyamon pótolhasson – így nem veszik el a befizetett tanfolyami díj. A tanfolyam megkezdését megelőző 14 napon kívül ingyenes, 14 napon belül 5 000 Ft az áthelyezés díja.
Lemondási feltételek: kezdést megelőző 14. napig díjmentes, a kezdést megelőző 14 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának 50%-át térítjük vissza. A kezdést megelőző 7 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának visszatérítésére nincs lehetőségünk. Áthelyezést követően már nincs módunk visszafizetni a tanfolyam díját.

  Részletfizetést igényelsz?

  Ha cég a költségviselő:

  Megjegyzés, üzenet:


  Az oldalt Google reCAPTCHA védi, az űrlap használatával ezt elfogadja. Google Adatvédelem | Google ÁSZF

  Galéria – az elmúlt tíz évünk néhány fotóban

  TANTERMI tanfolyamaink fotóiból…

  ONLINE tanfolyamaink fotóiból…

  Ajándékozz tudást!

  Életre szóló ajándékra lelni nehéz küldetés. Írótanfolyamunk jó választás lehet, ha maradandó élményt, hasznos befektetést szánsz szerettednek. Lepd meg párodat, barátodat, gyermekedet, munkatársad a tanfolyamunkkal!

  Névre szóló ajándék kupont állítunk ki, amelyet kinyomtathatsz és átadhatsz az ajándékozottnak. Az ajándékozott pedig eldöntheti, mely tanfolyamunkon kíván részt venni – akár tantermi, akár online képzésen.