Ha a hivatásod a billentyűzethez köt...

Üzleti írásbeli kommunikáció

Az írásbeli kommunikáció napi feladatot jelent, időt követel. Érdemes fejleszteni e készséget, mert nem mindegy, mennyi alatt milyen szöveget alkotsz. A tréningen alkotói módszert és letisztult írói-szerkesztői eszköztárat egyaránt magukhoz vesznek a résztvevők, hogy aztán feszes, precíz, hatni képes, tempósan megírt szövegekkel kommunikálhassanak. Közérthető áttekintéssel, konkrét példákkal, gyakorlatokkal, esettanulmányokkal, saját írások elemzésével dolgozunk.
Dátum
február
9.
(csütörtök)
39.500 Ft
Helyszín
Anna Hotel | 9.00-15.30 óra
1115 Budapest, Kelenföldi út 1-13.
Oktató
Zsiga Henrik
tréner
Tanfolyam díja
Alapár: 39.500 Ft / fő
Szabad helyek
4

Mit kapnak 
a résztvevők?

A tréningen alkotói módszert és letisztult írói eszköztárat igyekszünk átadni a résztvevőknek. A cél egyszerű: a résztvevők a későbbiekben képesek legyenek feszes, precíz, hatni képes szövegeket írni – rövid idő alatt. Közérthető áttekintéssel, konkrét példákkal, gyakorlatokkal, esettanulmányokkal, saját írások elemzésével dolgozunk.

A tréning résztvevői

 • megtanulnak egyszerűen, feszesen, érthetően fogalmazni
 • megtanulnak az írásukon keresztül hatást gyakorolni
 • megtanulnak hatékonyan bánni az írásra szánt idővel
 • megismerik a levélírás részfeladatait
 • megismerik a szakmai szövegek írásának részfeladatait
 • megismerik a kreatív szövegek írásának részfeladatait
 • megértik, miképp működik a befogadó oldalán a szöveg
 • elsajátítják az alapvető stilisztikai és nyelvhelyességi ismereteket

Kinek ajánljuk?
Mindazoknak, akiknek az írás napi feladatot jelent, és szeretnének ismereteket, inspirációt szerezni – akár szakmai, akár kreatív szövegeket kell létrehozniuk.

Mit tartalmaz a tréning díja?
– kávészünetekben üdítőt, kávét
– munkafüzetet
– beküldött írások elemzését

Kedvezmények
– Magyar Íróképző volt hallgatója: 27.500 Ft / fő

Átjelentkezési feltételek
Ha egy betegség vagy családi esemény megakadályozza a részvételt, mindig lehetővé tesszük, hogy a jelentkező valamely következő tréningen pótolhasson. A tréning megkezdését megelőző 14 napon kívül ingyenes, 14 napon belül 7 500 Ft az áthelyezés díja.

Mit fejlesztünk a tréningen?

Az üzleti környezetben megjelenő szövegek minősége igen változó, a szövegekben felbukkanó hibák ezerfélék. Az alapvető helyesírási, központozási, nyelvhelyességi, stilisztikai hibák kikezdik írójuk hitelét mind az ügyfeleknél, mind a beszállítóknál, mind a munkatársaknál. Egy fontos küldetésű levél is hatását vesztheti, ha nyelvi gondatlanságról árulkodik. Pedig a szövegekben megjelenő hibák nagy része egyszerűen kiküszöbölhető lenne – egyszerű ismeretek birtoklásával, alkalmazásával. A tréning egyik feladata épp az, hogy a résztvevők a későbbiekben felismerjék az alapvető hibákat a szövegekben, és tudják, miképp kerülhetik el azokat. Néhány hiba, amelyet a résztvevők megtanulnak felismerni és elhárítani:
– terjengősség, szerzőtől és olvasótól időt rabló nyelvezet
– következetlen, követhetetlen szövegek
– slampos küllem, alapvető központozási vétségek
– stílusváltások, nyelvhelyességi kapufák
– mondatbéli logikai melléfogások 
– értelmetlen megfogalmazások, kétértelműség
– fölös idegen szavak, közhelyek, tolakodó szleng
– hatástalan szövegek, hatástalan nyelvi megoldások
– és a többi…

Néhány, korábbi tréningjeinkre résztvevőt delegáló szervezet: Agrárminisztérium, Alternatív Design Kft., Budapest Bike Maffia, Budapest Közművek Zrt., Eximbank, Fővárosi Önkormányzat, Human Refresh Kft., História Csoport, Invention Factory Development Kft., Lean Enterprise Institute Hungary Kft., OOK-Press Kft., Provident Pénzügyi Zrt., Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal, VELUX Magyarország Kft.

Tudnivalók:

A tanfolyam díja tartalmazza
Az állami Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben nyilvántartott, bejelentett képzés alapján kiállított hivatalos elektronikus tanúsítvány, elektronikus részvételi igazolás és jegyzetfüzet.
A tanfolyam díja nem tartalmazza
Étkezés és szállás díja.
Szállás
Nem kötelező a helyszínen megszállni.
Igazolás
Diákoknak igazolást tudunk kiállítani.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Gyakori kérdések:

 • Kapunk a tanfolyamon jegyzeteket, tankönyvet?
  Nem adunk külön tankönyvet. Ennek fő oka, hogy a tananyag bőséges, ugyanakkor példáiban, arányaiban mindig a résztvevők irodalmi érdeklődéséhez igazodik.
 • Részletfizetési lehetőség van?
  IGEN. A díj első felét jelentkezéskor, második felét 10 nappal a tanfolyamot megelőzően számlázzuk. Fontos: jelentkezés időpontjától függetlenül tanfolyam előtt a teljes tanfolyami díj befizetendő.

Jelentkezz a tanfolyamra!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot! Az űrlap beérkezését követően azonnal felvesszük veled a kapcsolatot – egyrészt telefonon is megerősítjük a jelentkezésed, másrészt e-mailen hivatalos visszaigazolást küldünk.

Átjelentkezési feltételek: ha egy betegség vagy családi esemény megakadályozza a részvételt, mindig lehetővé tesszük, hogy a jelentkező valamely következő tanfolyamon pótolhasson – így nem veszik el a befizetett tanfolyami díj. A tanfolyam megkezdését megelőző 14 napon kívül ingyenes, 14 napon belül 5 000 Ft az áthelyezés díja.
Lemondási feltételek: kezdést megelőző 14. napig díjmentes, a kezdést megelőző 14 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának 50%-át térítjük vissza. A kezdést megelőző 7 napon belüli lemondás esetén a tanfolyam díjának visszatérítésére nincs lehetőségünk. Áthelyezést követően már nincs módunk visszafizetni a tanfolyam díját.

  Részletfizetést igényelsz?

  Ha cég a költségviselő:

  Megjegyzés, üzenet:


  Az oldalt Google reCAPTCHA védi, az űrlap használatával ezt elfogadja. Google Adatvédelem | Google ÁSZF

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

   Galéria – az elmúlt tíz évünk néhány fotóban

   TANTERMI tanfolyamaink fotóiból…

   ONLINE tanfolyamaink fotóiból…

   Ajándékozz tudást!

   Életre szóló ajándékra lelni nehéz küldetés. Írótanfolyamunk jó választás lehet, ha maradandó élményt, hasznos befektetést szánsz szerettednek. Lepd meg párodat, barátodat, gyermekedet, munkatársad a tanfolyamunkkal!

   Névre szóló ajándék kupont állítunk ki, amelyet kinyomtathatsz és átadhatsz az ajándékozottnak. Az ajándékozott pedig eldöntheti, mely tanfolyamunkon kíván részt venni – akár tantermi, akár online képzésen.